Wie zijn wij

Fluitiste Petra van den Dolder-Heida is begonnen met fluitlessen bij Tersite Ayele en kreeg later les van Caroline Ansink. Ze is afgestudeerd aan het ArtEZ-Conservatorium in Enschede waar ze bij Hans Nijman studeerde. Ook heeft ze de studie Onderwijskunde met succes afgerond.

Tijdens en na haar studie heeft Petra lessen en masterclasses gevolgd bij o.a. Aldo Baerten, Myriam Graulus, Mia Dreese, Robert Vroegindeweij, Marieke Schneemann, Paul Edmund-Davies, Matthias Ziegler en Gudrun Bourel. Op dit moment volgt zij lessen bij Egbert Jan Louwerse.
 
Petra heeft meerdere jaren bij het Studenten Harmonie Orkest Twente gespeeld. In de afgelopen jaren heeft ze met verschillende projectorkesten meegedaan, waaronder het Nederlands Studenten Orkest, I Romantici en het Van Wassenaer Consort. Met genoemde orkesten heeft zij tournees gemaakt naar onder andere Oostenrijk, Zwitserland, Italie, Slovenie, Finland en Portugal.
 
Petra maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles. Met Annegreet Rouw vormt ze het fluit-harp duo Puur. Het fluit-piano duo Komari vormt zij samen met Alma Grooters. Daarnaast speelt zij in een kwintet, bestaande uit twee fluiten, een hobo, een contrabas en een harp, dat begeleidingen van koren verzorgt.
 
Naast haar werk als musicus werkt zij als programmaleider Minoren bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten. 
 
Zie voor meer informatie de website van Petra.

 

 Alma Grooters kreeg haar eerste pianolessen op 7 –jarige leeftijd. Later studeerde zij piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Ton Demmers en Rinus Groot. Tevens studeerde zij zang bij Riekje Bakker en Cilly Dorhout.

Zij heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van diverse koren en solisten en treedt hiermee ook in het buitenland op (Engeland, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, België). Zij speelde o.a. bij AKZO-koren, Het Broederenkoor Deventer, Meppeler Mannenkoor, en nog vele andere (project)koren. Ook was zij repetitor bij enkele opera’s (Cavalleria Rusticana, Orfeo et Euridice) en speelde zij o.a. in 2012 de pianopartij in de Petite Messe Solennelle van Rossini.

Alma is docente bij Scala Meppel en Hoogeveen en begeleidt talentvolle jonge musici voor toelatingsexamens voor conservatoria en het Prinses Christina Concours.
Als dirigente is zij werkzaam bij de cantorij van de kerk in IJhorst.